Stir-fried Clams with
Thai Basil : Pad Hoi Lai : ผัดหอยลาย
This might be look
similar to Stir-fried Clams with Chili Paste, yes! It is..but this recipe is
not add the Thai chili paste and add Soy Bean Paste instead. I think it to oily
for me but I also eat it sometimes when I go out and have no choice, so I
prefer this style ^___^ Hope you’ll like and try it someday.
If you can find fresh Clams that would be really great!
put them into water around 10-20 mins they'll spit out dirt ;-)
If they not alive just wash and drain
Watch how to make Stir-fried Clams with Thai Basil
Ingredients:
- 500g. Clams (Baby Clams)
- 1 handful Thai Basil
- 2 cloves Garlic (chopped)
- Thai red chili as much as you like
- 3 ts. Sugar
- 1 ts. Fish Sauce
- 1 ts. Soy Sauce (I use Healthy Boy Brand, Mushroom flavor)
- 2 ts. Soy Bean Paste
- 3 ts. Oyster Sauce
ส่วนผสม :
- หอยลาย 500 กรัม
- ใบโหระพา 1 กำมือ
- กระเทียมสับ 2 กลีบ (กลีบใหญ่)
- พริกแดง (มกาน้อยตามชอบ)
- น้ำตาล 3 ช้อนชา
- น้ำปลา 1 ช้อนชา
- ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนชา
- เต้าเจี้ยว 2 ช้อนชา
- ซอสหอยนางรม 3 ช้อนชา
2 comments:
I just love clams, and with all those aromas. Lovely.
Thanks, most of Thai food contain with herbs ;-) so automatic.
Post a Comment