Friday, April 6, 2012

Thai Pineapple Fried Rice

Thai Pineapple Fried Rice : Khao Pad Sub Pa Rod : ข้าวผัดสับปะรด


Ingredient: (1 serving)

  • 1 C. Cooked Thai Jasmine Rice
  • ½ C. Pineapple (fresh is better but canned is work too)
  • ¼ C. Onion
  • ¼ C. Tomato
  • 2 slices Ham (or shrimp, chicken, whatever you like)
  • 1 clove Garlic
  • 1 Spring Onion


  • 1 tbs. Butter
  •  Black Pepper

ส่วนผสม: (สำหรับ 1 ที่)
  • ข้าวสวย 1 ถ้วย
  • สับปะรด ½ ถ้วย (แบบสดหรือ กระป๋องก็ได้เหมือนกัน)
  • หัวหอมใหญ่ ¼ ถ้วย
  • มะเขือกเทศ ¼ ถ้วย
  • แฮม 2 แผ่น (ใช้ กุ้ง หมู ไก่ หรืออื่นๆ แทนก็ได้)
  • กระเทียม 1 กลีบ
  • ต้นหอม 1 ต้น

  • ซอสหอยนางรม 1 ช้อนโต๊ะ
  • น้ำปลา 1 ช้อนชา
  • ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนชา
  • น้ำตาล ½ ช้อนชา

  • เนยจืด 1 ช้อนโต๊ะ
  • พริกไทย

Watch how to make Thai Pineapple Fried Rice


No comments: