If your supermarket already cut of cilantro root and you can’t find it anywhere
you could use the stem part of cilantro instead J
But the favor won’t strong like the root. Also
with if you can’t find Chinese celery it not a big deal ;-) You can use
cilantro or spring onion instead for garnishing.
I film this recipe for two times LOL first time was fail because I miss
some shot, so I just film and edit this video on the same day with the upload
date -_-“
Hope everyone will enjoy my recipe ^___^
Ingredients: (1 serving)
- 40g. Thai Glass noodle (Bean Thread)
- 4 medium size Shrimps, Pawns
- 3-4 small pieces Pork fat, Bacon, or Pork belly
- 4 slices Ginger
- 2 cloves Garlic
- 10 Black Pepper Corn
- 1 Cilantro root or 4-5 Stem part
- ¼ cup Chinese Celery, Cilantro or Spring Onion
- 2 tbs. Oyster Sauce
- 2 ts. Fish Sauce
- 2 ts. Soy Sauce
- 1 ts. Sugar
- 1 ts. Sweet Soy Sauce (or more 1 ts. Sugar)
- 1 ts. White Pepper Powder (or Black pepper powder)
- Water
ส่วนผสม:
(สำหรับ 1
ที่)
- วุ้นเส้น (แบบแห้ง) 40 กรัม
- กุ้งขนาดกลาง 4 ตัว
- มันหมู หมูสามชั้น หรือเบคอน 3-4 ชิ้น
- ขิง ฝานบางๆ 3-4 ชิ้น
- กระเทียม 2 กลีบ
- เม็ดพริกไทยดำ 10 เม็ด
- รากผักชี 1 ราก
- คึ่นไช่ 1 ต้น
- ซอสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
- น้ำปลา 2 ช้อนชา
- ซีอิ๊วขาว 2 ช้อนชา
- น้ำตาล 1 ช้อนชา
- ซีอิ๊วหวาน 1 ช้อนชา (หรือ น้ำตาลอีก 1 ช้อนชา)
- พริกไทยขาวป่น 1 ช้อนชา
- น้ำเปล่า
Watch How to make Goong Ob Woon Sen
No comments:
Post a Comment